Hasło „woda redox” – to warto pamiętać

Woda redox to gaszący pragnienie, prozdrowotny oraz pyszny napój, który powstaje z rewelacyjnej wody z głębokich pokładów z własnego ujęcia bez jakichkolwiek dodatków, także odżywczych lub polepszających smak. Jest ona otrzymywana w skomplikowanym, wielogodzinnym filtrowaniu i jonizowaniu alkalizującym. Dzięki zaawansowanym procesom powstaje lekka i przyjazna dla ciała woda redox, redukująca zakwaszenie mięśni i ograniczająca utleniacze. Zrównoważony cykl jonizacji skutkuje tym, iż woda redox znajduje równowagę składników, potencjał ORP, neutralne pH i nie ma w sobie niczego, co mogłoby naruszyć równowagę organizmu.

Moc wodorowęglanów vs. nadkwasota

Naturalne wody mineralne o zawartości ponad 600 miligramów na litr są rekomendowane osobom, które chorują na nadkwasotę. Wodorowęglany w nich zawarte neutralizują kwasy żołądkowe, odkwaszają i wspomagają zabliźnianie nadżerek. Ponadto ułatwiają trawienie. Ponieważ jelita potrzebują do poprawnego funkcjonowania odczynu zasadowego, picie wody z wodorowęglanami może wykreować takie właśnie warunki.

Mg + Ca – dodatki wspierające serce, kości i neurony

Magnez łagodzi konsekwencje irytacji, osłabienia, wycieńczenia. Zadbanie o prawidłowy współczynnik tego pierwiastka intensyfikuje aktywność i wydajność. Rozpoznany jest jego dobroczynny wpływ na neuroprzekaźniki – magnez redukuje obciążenia organów. W przypadku, gdy woda jest bogata w wapń, odpowiada on za prawidłowy rozwój oraz stan kości, stawów i zębów, a także mięśni i serca. Od Ca jest uzależniona i krążenie krwi, i wchłanianie żelaza. Znajdujący się w wodzie wapń stanowi także wsparcie dla osób znajdujących się na diecie odchudzającej, gdyż wykazuje on korzystny wpływ na przemianę materii.

Porównaj proporcje składników w wodzie

Używając wysokozmineralizowanej wody mineralnej, warto skierować uwagę na równowagę magnezu i wapnia. Przyjmowanie wapnia wyłącznie w formie nieorganicznej, w pokarmach negatywnie wpływa na właściwe wchłanianie magnezu. Ten natomiast w śladowych ilościach redukuje przyswajanie wapnia. Czyli nie każda woda będzie odpowiadać różnym osobom. Stopień absorbcji decyduje, czy ta, którą nalewasz, okaże się odpowiednia.